Wonderful København

Lige fra kanalrundfarter og frodige byhaver til flydende jacuzzier der sejler i havnen – der er ingen grænser for, hvilke aktiviteter København byder på.

image_head

At bo i København

København er en af de mest fantastiske byer i Skandinavien og centrum for Øresundsregionen, en af de mest dynamiske regioner i Europa. Byen er en af Europas ældste hovedstæder og har et helt særligt royalt islæt. Danskernes elskede kongehus, såvel som Dannebro flaget, er de ældste i hele verden. Min sin fascinerende arkitektur, de mange smukke parker, gourmet restauranter og et væld af seværdigheder og aktiviteter, er København et meget attraktivt sted at bo.

Nomineret som den by i verden, hvor der er bedst at bo, hvor der er størst fokus på bæredygtighed og mange andre faktorer, er København virkelig et vidunderligt sted at bo. Byen byder på alverdens underholdning, kultur og shopping. Man kan nyde byens stemning og besøge de klassiske seværdigheder som Tivoli, den lille havfrue og Københavns Zoo. Byen er historisk og samtidig ung og innovativ. Mange besøgende kommer for den gode mad og pulserende natteliv. Der er et utal af verdensklasse gourmet restauranter, gå i byen steder, caféer og barer.

image_live
image_live
image_live
image_live

Transport

Offentlig transport i København er både pålidelig og tryg. Man kan bruge den samme billet til metroen, S-tog og busser – inklusiv havnebusserne.

image

Lufthavnen

Man kan komme til Københavns lufthavn med bil, bus, taxa, regionaltog og metro.
Med metroen tager det ca. 15-20 minutter. Med regionaltog fra Hovedbanegården tager det ca. 20 minutter.
Med en almindelig taxa koster det ca. 250 kroner, afhængig af trafikken.

image

Metro

Alle tre metro linjer kører døgnet rundt. De kører med 2-4 minutters intervaller i myldretiden (fra 07:00 til 09:00 og igen fra 15:30 til 17:30). Uden for myldretiden kører de med ca. 3-6 minutters intervaller. Efter 01:00 fredag og lørdag nat kører metroen med 7-15 minutters intervaller og efter 24:00 fra søndag til torsdag kører den med 20 minutters intervaller.

image

Cykler

Byens omfattende net af cykelstier gør byen nem at cykle i. Med de innovative broer, der danner supercykelstier igennem byen, kommer man hurtigt og sikkert fra A –Z. Hvis man skal længere væk end man kan cykle, kan man bare tage cyklen med på toget, bussen og havnebussen og sidde og slappe af, mens man transporteres til sin destination. Man skal bare huske at købe en cykelbillet som tillæg til sin egen.

image

Bus

A-busserne er de primære busser i det centrale København. De kører hvert 3.-7. minut i myldretiden (fra 07:00 til 09:00 og igen fra 15:30 til 17:30) og ca. hvert 10. minut udenfor myldretiden. A-busserne kører hele døgnet.

image

Tog

S-togene kører i hele hovedstadsområdet, med undtagelse af Amager. S-togene kører mellem 05:00 og 00:30. Linje F kører hvert 4.-5. minut, linjer A, B, C og E kører hvert 10. minut og linje H og Bx kører hvert 20. minut.

Hvis man gerne vil rejse længere ud end hovedstaden, eller endda helt til Sverige, kan man tage et regionaltog fra en af de større stationer.

image

Havnebus

København har to havnebus ruter – en nordgående og en sydgående. De elektriske CO2 neutrale busser sejler på kryds og tværs af havnen i dagtimerne.